fbpx

Cum functioneaza motoarele de cautare?

De ce trebuie sa stim cum functioneaza motoarele de cautare?

Deoarece utilizatorii le folosesc in fiecare zi, pentru ca ii pot ajuta pe acestia sa descopere mult mai usor serviciile, sau produsele pe care le cauta si pentru ca afacerile online pot folosi motoarele de cautare sa isi faca mai vizibile produsele si serviciile.

Care sunt principiile de functionare ale motoarelor de cautare?

Fiecare motor de cautare indeplineste doua functii: scaneaza website-urile, construiesc o baza de date in timp real si genereaza lista cu raspunsuri relevante pentru utilizatori. Pentru a ‘’descoperi’’ fiecare website, programele de scanare au nevoie de cai de acces, acestea fiind reprezentate de catre link-uri. Aceasta structura de link-uri uneste toate site-urile, formand astfel o retea uriasa.

Generarea rezultatelor relevante-Pozitionarea acestora

Aceasta etapa este cea mai grea de realizat, dar si cea mai importanta in acelasi timp. Fiecare motor de cautare prezinta cate un obiectiv principal, acela de a afisa rezultate cat mai relevante pentru utilizatori. Atunci cand cineva doreste sa efectueze o cautare pe Google, scrie unul, sau mai multe cuvinte in campul de cautare si asteapta lista cu rezultatele oferite de catre motorul de cautare.

Cum a ales Google primele 4 rezultate ca fiind cele mai relevante?

Ei bine, motoarele de cautare iau in calcul sute de factori pentru a stabili ordinea rezultatelor. In baza unor algoritmi matematici, toti acesti factori influenteaza in diferite proportii, procesul de afisare a rezultatelor. Nimic nu este inca foarte clar, de aceea, specialisti SEO incearca constant sa descopere modul de functionare al motoarelor de cautare.

De ce mediul online este important pentru afaceri?

Deoarece motoarele de cautare reprezinta o realitate pe care nici un antreprenor nu o poate ignora, sau rata. Cunoasterea modului de functionare a motoarelor de cautare poate ajuta afacerile online sa isi faca mai vizibile serviciile, sau produsele. Miliarde de vizitatori din intreaga lume, se bazeaza intotdeauna pe accesul la Internet.

Suntem pe Facebook si Instagram.