fbpx

Sfaturi in procesul de optimizare site

Sfaturi in procesul de optimizare Site

Procesul de optimizare site reprezinta procedeul prin care imbunatatim si actualizam aspectul si functionarea  website-ului nostru. Optimizarea ajuta la structurarea informatiei pe site, atragerea de vizitatori, cresterea accesibilitatii paginilor, marirea procentajului de indexare si cresterea vitezei de incarcare a paginilor.

Un ranking mai crescut in motoarele de cautare sporeste popularitatea website-urilor, implicit si cresterea vanzarilor. Cand site-ul nostru ocupa printre primele pozitii in motoarele de cautare, atrage bineinteles mai multi vizitatori si creste, de asemenea, afacerea noastra online.

Pasii concreti ce trebuie intreprinsi pentru a eficientiza optimizarea unui site urmeaza a-ti fi prezentati in acest articol.

Optimizarea pentru motoare de cautare

Totalitatea procedeelor prin care un site este propulsat mai sus in lista de rezultate ale unui motor de cautare prin utilizarea cuvintelor cheie se numeste optimizare pentru motoare de cautare, sau search engine optimization (SEO). Prin aceasta tehnica, vizibilitatea unui site este prioritizata in cadrul ordonarii din lista de rezultate ale unui motor de cautare. Echipa noastra te poate ajuta oricand cu sfaturi si toate informatiile de care ai nevoie. Acum poti intelege mai usor totul despre notiunea de optimizare site.

Obiectivul acestui proces este ca acest cuvant cheie sa fie intocmai cuvantul scris in casuta Google de catre un posibil client. De aceea, cuvintele cheie trebuie sa fie atat de relevante si generale incat sa aduca un trafic cat mai mare.

Optimizarea imaginilor pentru website

Imaginile sunt articolele cele mai frecvent distribuite intr-un site. Acestea pot inlocui o parte din text daca sunt modificate corespunzator, astfel incat optimizarea site-ului web sa fie eficient realizata. Ranking-ul cat mai mare al unui site pe un motor de cautare este dat de calitatea imaginilor si a designului.  In acelasi timp, alaturi de functionalitatea utilizarii unei pagini web, aceste aspect definesc pozitia acesteia in motoarele de cautare. Calitatea imaginilor, a textului si a functionalitatii influenteaza intotdeauna optimizarea site-urilor.

Optimizarea printr-un continut relevant

Cu cat informatiile transmise sunt mai originale si mai bine structurate intr-un text, cu atat site-ul castiga un succes mai mare in pozitionarea acestuia. Un continut relevant inseamna un continut optimizat, de aceea, daca un site ofera  corect utilizatorilor mesaje cu informatii de care au nevoie, numarul vizitatorilor va fi in crestere. Prin continutul unui site, utilizatorilor li se transmite o emotie pozitiva.

Aceata trebuie sa fie expusa autentic si corect pentru a genera credibilitate. Cel mai important sfat atunci cand creezi un continut pentru site-ul tau este sa nu il creezi doar pentru motoarele de cautare. Acest continut va contribui la o mai buna optimizarea site-ului daca acesta este cat mai calitativ si adecvat, dar in acelasi timp expus intr-o maniera naturala.

Optimizare site-Backlinks si social media links

Motoarele de cautare privesc cu ochi mai buni site-ul tau daca alte site-uri de calitate si specific domeniului fac referire la acesta. Acest procedeu este cunoscut sub denumirea de backlink. Atunci cand un site popular si relevant recomanda un anumit produs sau site, acesta castiga popularitate deoarece inspira incredere. Cei mai important factori din acest punct de vedere sunt:

-numarul de backlinks;

-calitatea site-irilor care fac referire la afacerea ta;

-viteza de dobandire.

Optimizarea site-urilor prin utilizarea de backlink-uri trebuie sa fie treptata si organic, deoarece motoarele de cautare sesizeaza imediat cresterea fortata si irelevanta.

SEO apreciaza distribuirea unui site pe retelele de socializare. Prin actiunea de `share-urire`, un motor de cautare intelege ca vizitatorul site-ului a gasit un continut relevant de informatii si doreste sa il impartaseasca cu cat mai multi utilizatori.

In concluzie, daca doresti sa site-ul tau sa atinga un nivel superior, sfaturile prezentate il vor ajuta sa fie indexat. Mult mai eficient pe motoarele de cautare. Si nu uia, procesele de optimizare site sunt intr-o continua schimbare. De aceea trebuie sa fii in permanenta conectat la noutatile din domeniu!