fbpx

Cum este performanta SEO influentata de viteza site-ului?

Rezultatele din motoarele de cautare au legatura stransa cu continutul paginii web( URL, text, titluri, etc), sau masoara deasemenea autenticitatea site-ului( vechimenea domeniului, numarul si calitatea link-urilor de intrare).

Totul incepe cu viteza site-ului:

Daca vor trece ani pana cand site-ul tau se va incarca, va avea loc o scadere semnificativa si implicit, mai putini utilizatori iti vor vizita site-ul. Atunci cand nu doresti sa investesti intr-un site rapid, este ca si cum nu iti pasa de clientii tai, motiv pentru care, acestia nu au nici un motiv sa ramana.

Viteza site-ului influenteaza experienta utilizatorului:

Ne confruntam cu un real stres atunci cand experimentam intarzieri pe mobil, tocmai de aceea, imbunatatirea vitezei inseamna sa faci clientii tai mai fericiti. Acestia se vor bucura sa iti viziteze site-ul, sa cumpere si sa se intoarca mult mai des, iar in urma acestor actiuni efectuate de catre utilizatori, vei avea un impuls in clasament, deci este un castig dublu.

Factorii care pot reduce viteza de incarcare a paginii:

In primul rand, hostul tau.  Primesti exact ceea ce platesti. O oferta ieftina va avea un impact major asupra timpului de incarcare. Alege intotdeauna sa optezi pentru un host cat mai bun, care se pliaza nevoilor tale.

Imaginile mari:

Imaginile care au nevoie de timp pentru a se incarca, reduc viteza site-ului. Alege intotdeauna fisiere PNG pentru imagini care nu au nevoie atat de mult de anumite detalii, precum logo-urile si fisierele JPEG pentru fotografii.

Prea multe reclame:

Reclamele abundente reduc viteza de incarcare a site-ului si vor deranja in acelasi timp utilizatorii.

Widget-uri:

Exista sectiuni pentru comment-uri, sau butoane sociale care pot afecta viteza de incarcare a paginii tale.

Plugin, browser, sau aplicatiile neoptimizate: Este ideal si indicat in acelasi timp, sa testezi site-ul pe fiecare tip de browser deoarece ele nu se incarca in acelasi mod pe toate tipurile de browser.

Nu astepta pana in momentul in care vei incepe sa piezi din clienti, optimizeaza-ti site-ul si ofera utilizatorilor o experienta de neuitat. Suntem pe Facebook si Instagram.