fbpx

Tehnici de marketing online- La ce sa ne asteptam in 2022?

tehnici de marketing online

Marketing-ul online este esential pentru o strategie de promovare eficienta si cresterea unui brand. Daca pana acum cativa ani se punea foarte mult accent pe marketing convential, dezvoltarea tehnologica si cresterea mediului online a dus la o crestere vibila a interesului pentru marketing online si potemtialul acestuia. Prin continutul distribuit online sau content marketing, fiecare brand are sansa de a-si spune povestea printr-un mod cat mai atractiv pentru publicul tinta. De aceea, vom vorbi despre tehnici de marketing online pe care le poti pune in practica chiar si in 2022.

Fiecare tehnica adoptata si inclusa in strategia ta are ca si scop principal cresterea eficientei campaniei de marketing de continut din mediul online.

Ce tehnici de marketing online nu trebuie ignorate?

Personalizarea este elementul cheie pentru identificarea mai usoara a brandului tau. Content marketing-ul nu trebuie sa neglijeze acest criteriu. Prin aceasta tehnica, poti livra continut relevant si de ajutor publicului tau. Odata ce iti cunosti publicul caruia vrei sa te adresezi, poti personaliza usor textele, imaginile si butoanele de indemn de pe pagina. Mai mult, le poti arata vizitatorilor paginii tale cum brandul tau ii ajuta in rezolvarea anumitor nevoi.

Nu uita de potentialul elementelor vizuale din interiorul paginilor website-ului tau si de pe retelele de socializare! Ontinutul vizual a cresctut considerabil in preferintele utilizatorilor online. Studii recente arata ca elemente precum imagini, videoclipuri si chiar logo-ul companiei ii influenteaza foarte mult in alegerea brandurilor preferate. Chiar si continutul vizual poate spune o poveste, una mult mai usor de urmarit si de inteles de catre publicul tau. Cu ajutorul platformelor online de editare si creare a elementelor vizuale poti crea content unic pentru brandul tau.

Orice continut postat de tine trebuie sa spuna o poveste! Prin titluri, prin imagini sau orice alt element. Utilizatorii online apreciaza brandurile care spun o poveste si ofera o continuare prin fiecare postare. Mai mult, cu cat iti alegi mai bine titlurile si iti structurezi continutul, le vei capta atentia si interesul pentru brandul tau. Iar ca si efect, ei vor reveni pe pagina ta si va creste sansa de a-i transforma in clienti.

Esti gata sa aplici aceste tehnici in 2022?

Marketingul prin influenta sau afilierea cu un influencer cunoscut a devenit un trend pentru o promovare online eficienta. Influencerii au mii sau chiar milioane de urmaritorii ce apreciaza recomandarile oferite de ei asupra anumitor branduri. Tot ce trebuie sa faci este sa gasesti un influencer potrivit industriei in care activezi si care sa impartaseasca valori similare cu cele ale brandului tau. Prin aceasta tehnica poti ajunge mai usor la un public tinta mai larg.

An nou, strategie noua am putea spune! Cu anul 2022 care bate la usa, este momentul sa iti pregatesti strategia de continut pentru noul an. Acum trebuie sa cresti potentialul afacerii tale si sa adopti aceste tehnici de marketing online. Daca ti se pare o provocare si ai nevoie de indrumare si ajutor, echipa GlobalDev este aici cu cele mai bune practici si eficiente strategii pentru promovare online!