fbpx

Facebook vs Instagram: Care este cel mai potrivit pentru promovarea afacerii tale?

Continutul postat pe retelele de socializare are un impact puternic asupra clientilor tai. Este important sa dezvolti o strategie prin care sa le atragi atentia, dar si sa le mentii interesul pentru postarile tale. Majoritatea persoanelor percep mediul online si retelele de socializare ca un mijloc nu doar de promovare, dar si de comunicare intre clienti si branduri. De aceea, un prim pas in dezvoltarea unei strategii eficiente este sa afli care este cel mai potrivit mijloc de promovare. Asa a aparut intrebarea Facebook vs Instagram: care este cel mai bun?

In ultimii ani, Instagram a cunoscut o crestere accelerata a popularitatii si preferintelor in randul tinerilor. Multe afaceri din diferite domenii si-au creat o prezenta pe aceasta retea de socializare, fie pentru a atrage mai multi clienti, fie a-si consolida prezenta in mediul online. Atat Facebook cat si Instagram sunt doua retele foarte puternice pentru branduri. Insa tehnicile aplicate si strategiile trebuiesc diferentiate. Ceea ce se potriveste pentru Facebook nu se potriveste intotdeauna si pentru Instagram.

Facebook vs Instagram: ce fel de content se potriveste pentru fiecare dintre ele?

In primul rand, Facebook este mult mai popular decat Instagram. Pe langa promovare organica, poti crea si reclame platite pentru a atrage mai multi clienti. Atunci cand ne uitam la utilizatorii Facebook, statisticile s-au schimbat de-a lungul anilor. Platforma a ramas cu o popularitate ridicata in randul adultilor si a scazut usor in randul tinerilor. O scadere vizibila a inregistrat si din punct de vedere al interactiunii cu utilizatorii. Astfel, se claseaza pe locul doi. Din punct de vedere al anunturilor platite, Facebook inregistreaza cele mai bune rezultate.

De partea cealalta, se afla Instagram. Ceea ce a inceput ca o aplicatie de editarea a pozelor, a evoluat intr-o retea sociala ce a atras utilizatorii intr-un timp foarte scurt. Cea mai buna parte a platformei este ca are cea mai activa audienta, cu milioane de distribuiri zilnice. De asemenea, rata de interactiune este si ea foarte ridicata. Pe langa interactiunea interna, pe Instagram, acesta reuseste sa aduca si foarte multi vizitatori externi. Multe dintre brandurile ce folosesc Instagram se folosesc de postarile pe conturile lor pentru a redirectiona urmaritori catre website sau magazin online. In ceea ce priveste demografia, Instagram este folosit deopotriva atat de femei, cat si de barbati cu varste predominante intre 18-29 ani.

Care este cea mai buna retea sociala pentru afacerea ta?

Raspunsul difera in functie de ceea ce cauti sa obtii prin crearea unei prezente online. Pentru o interactiune si audienta tanara, se recomanda sa pui accent pe Instagram. Pentru a-ti creste popularitatea si a distribui informatii, precum si reclame platite, atunci Facebook este raspunsul. De asemenea, si domeniul afacerii tale este un factor important. Anumite domenii- florarii, bloguri, cofetarii, handmade- se muleaza mult mai bine prezentei pe Instagram, in timp ce altele ce tin de domenii mai tehnice, cu multa informatie, sunt potrivite pentru Facebook.

Trebuie sa tii cont de faptul ca pentru Instagram este foarte important continutul cu un aspect vizual ce atrage interesul. Textele foarte lungi si tehnice nu vor reusi sa atraga urmaritori, iar strategia ta va easua. Un alt element de care trebuie sa tii cont este intervalul de timp in care audienta ta este cel mai des activa pe aceste platforme. Astfel, vei stii cand sa postezi pentru a-ti creste interactiunea si a atrage urmaritori.

Facebook vs Instagram este o dezbatere continua, permanent alimentata de noile actualizari si tendinte. Branduri de succes au reusit sa gaseasca un echilibru intre cele doua platforme, cu continut diferentiat pentru fiecare dintre ele. Daca esti la inceputul drumului in mediul online si nu stii care este cea mai potrivita solutie pentru tine, echipa GlobalDev te poate ajuta cu sa faci primii pasi in crearea unei prezente online si promovare pe retelele sociale! Contacteaza-ne acum!