fbpx

Cele mai eficiente instrumente de marketing online care-ți vor ajuta afacerea să crească

instrumente de marketing online

Nu mai este niciun secret că Internetul a devenit nu doar o sursă de entertainment, dar și un mijloc mult mai eficient de comunicare. Așa cum comunici cu prieteni sau familia pe rețelele de socializare, la fel de ușor poți comunica și cu clienții tăi. Utilizarea continuă a Internetului a determinat afacerile mici și mari să dezvolte strategii ce implică mediul online nu doar pentru comunicarea mai eficientă cu clienții, dar și pentru promovarea afacerii. Marketing online, marketing digital sau Internet marketing – indiferent de denumire, a devenit de nelipsit din strategiile de promovare. Ce implică acest concept de marketing digital? O serie de instrumente de marketing online și un mix perfect între tehnic și creativ. Astfel, vei putea să-ți promovezi business-ul. 

Ce instrumente de marketing online sunt cele mai eficiente și mai des folosite?

Ești pregătit să descoperi informații utile care-ți vor ajuta afacerea să crească? Vei face cunoștință cu termeni precum optimizare SEO, website de prezentare sau magazin online, Social Media Marketing, PPC. Pare complex? Nu-i problemă, GlobalDev îți stă la dispoziție pentru servicii de promovare online sau creare website. Pentru orice nelămurire sau dorință, apelezi la noi! Cu ajutorul acestor instrumente de marketing online îți vom ajuta afacerea să crească.

SEO: ce este și cum te ajută?

SEO sau Search Engine Optimization este considerat un instrument de bază în orice strategie de marketing online. O strategie de SEO bine construită îți va asigura un loc fruntaș în listarea rezultatelor de căutare pe Google. Orice afacere pe Internet care își dorește să aibă succes are nevoie de strategie și optimizare SEO. Acest instrument de marketing implică atât o parte creativă – pentru crearea unui conținut bine structurat și atractiv pentru vizitatorii site-ului tău – cât și o parte tehnică pentru optimizarea pe dispozitive mobile, viteza de încărcare a paginii și depistarea posibilelor erori. Tot aici, agenția de publicitate GlobalDev te va ajuta cu research de cuvinte cheie relevante domeniului de activitatea pentru a îți îmbunătăți poziția pe Google. 

Creare website de prezentare sau magazin online- un instrument de marketing online

Un website sau un magazin online sunt o carte de vizită pentru afacerea ta. Acestea sunt un mijloc de comunicare cu clienții sau audiența ta, dar și un mod de promovare. Multe afaceri online aleg să investească într-un site de prezentare sau un magazin pentru a vinde produsele. Dar în același timp trebuie să existe o sincronizare foarte bună cu celelalte activități de promovare pentru a încuraja clienții să viziteze site-ul sau chiar să facă o achiziție. Primii pași pentru crearea unui website prietenos cu utilizatorul este determinarea scopului (informare, achiziție) și optimizarea SEO. Următorii pași implică promovarea site-ului creat pentru trafic crescut, prin folosirea altor instrumente de marketing online. Află în continuare care sunt acelea! 

Social Media Marketing sau SMM – esențial pentru interacțiunea cu clienții 

Rețelele de socializare sunt din ce în ce mai folosite pentru promovarea eficientă a afacerilor. Acestea sunt un instrument de marketing foarte popular și la îndemână. Nu doar că poți promova afacerea ta, dar poți comunica și influența audiența. Cele mai des folosite rețele de socializare pentru Social Media Marketing sunt Facebook, Instagram sau chiar Twitter. Acestea au un număr foarte mare de utilizatori la nivel global și poți profita de acest lucru pentru a ajunge la o audiență cât mai mare.

Pay Per Click (PPC) sau reclamele online plătite 

Un alt instrument de marketing online foarte practicat este Pay Per Click. Practic, îți promovezi site-ul prin reclame pe rețelele de socializare sau pe Google. Tu plătești pentru fiecare click pe care un utilizator îl face pe reclama ta. Totodată, aceste reclame te pot ajuta să obții o poziție mai bună în topul rezultatelor pe Google și să aduci mai mulți vizitatori pe site-ul tău. 

Este momentul să profiți de aceste instrumente de marketing online pentru afacerea ta! Cu ajutorul agenției GlobalDev vei fii cu un pas aproape de succes. Nu trebuie să excluzi promovarea online din strategia de marketing. Deși poate părea complex, rezultatele nu vor întârzia să apară și tu te vei bucura de un business de succes, mereu conectat cu clienții tăi!