fbpx

Blog pentru cresterea traficului pe website-ul tau

Atunci cand decizi sa iti  aduci afacerea in mediul online, prin crearea unui website de prezentare sau magazin online, apare si intrebarea „Oare cum pot sa imi cresc traficul pe website pentru a genera un profit mai mare?” Un blog pentru cresterea traficului pe website functioneaza atunci cand continutul publicat acolo este bine scris si corect optimizat. Blogul este acea sectiune ce te ajuta pe tine sa oferi informatii utile vizitatorilor si sa ii motivezi sa iti urmareasca afacerea si sa revina pe pagina ta.

Desigur, sunt multe modalitati de a genera trafic catre website-ul tau, fie prin promovarea pe retelele de socializare sau campanii de anunturi platite. Dar cum ar fi sa generezi trafic organic, fara bani, prin optimizarea corecta a continutului si crearea unei sectiuni de blog? Interesant, nu-i asa? Atunci citeste mai departe pentru a afla mai multe.

Aici vei gasi informatii despre cum un blog pentru cresterea traficului pe website te poate ajuta si avantajele acestuia.

  • Identifica cuvintele cheie specifice afacerii tale

Primul pas pentru a scrie un continut de claitate care genereaza vizite pe website este identificarea asa numitelor cuvinte si fraze cheie. Fiecare articol scris trebuie sa le contina pentru a creste densitatea pe site si a atrage mai multi potentiali clienti.

  • Fii constant in publicarea articolelor

Frecventa articolelor postate variaza in functie de mai multi factori, precum domeniul afacerii tale, stilul de scris si a informatiei ce vrei sa o transmiti. Insa ar trebui sa stii ca atunci cand publici des articole in sectiunea de blog, va creste numarul de pagini indexate. Ce inseamna asta mai exact? Vei crea mici „portite” de intrare a motoarelor de cautare si a vizitatorilor pe site-ul tau.

  • Creeaza un continut interactiv si informativ pentru cititori

Articolele de genul celor care ofera „tips& tricks” sunt foarte apreciate si preferate de cititori. Acestea sunt usor de urmarit si inteles. De asemenea, poti interactiona cu audienta ta prin intrebari adresate la inceputul sau sfarsitul articolelor, ce vor provoca discutii si vor capta atentia.

  • Optimizare SEO si call to action

Da, un continut optimizat din punct de vedere SEO valoreaza foarte mult in cresterea traficului unui website. Cu cat este mai bine optimizat, cu atat va genera mai mult trafic. Te intrebi ce inseamna optimizare SEO mai exact? Aici intra detalii precum, titlul si subtitluri, cuvinte cheie, meta descrieri si imagini. Toate astea sunt cheia pentru a aparea in cautarile publicului tau tinta. Iar pentru a mentine interactiunea, butoanele call to action ii vor motiva fie sa te urmareasca pe retele de socializare, fie sa intre in contact cu tine.

Afacerea ta are o sectiune de blog? Daca nu, este momentul sa iti imbunatatesti strategia de marketing online!

Acestia sunt pasi esentiali in crearea unui blog puternic si eficient din punct de vedere al cresterii traficului. Odata ce vei adauga o sectiune de blog site-ului tau, aduce un plus de valoare, pe care clientii tai il vor aprecia. Vei interactiona mai usor cu ei si le vei putea oferi informatii utile si detaliate. In acelasi timp, vei avea sansa de a castiga clienti noi, pentru ca te vor gasi mai usor pe motoarele de cautare. Acestea sunt cateva dintre avantajele unui blog.

Orice afacere inseamna o provocare. Iar atunci cand vrei sa creezi un brand puternic si in online, provocarea se dubleaza. De aceea, trebuie sa stii ca un blog pentru cresterea traficului pe website are succes atunci cand este corect scris si optimizat. Vrei si tu sa incerci o sectiune de blog pentru afacerea ta? Atunci esti exact unde trebuie. Echipa GlobalDev te poate ajuta cu continut optimizat pentru domeniul afacerii tale si un blog informativ pentru clientii tai.