fbpx

SEO pentru magazine și site-uri web mari

optimizare seo magazin online

În primul rând oamenii trebuie să știe ce are compania dvs. de oferit. Conținutul mare de produse sau servicii al unui site web va necesita împărțirea acestuia pe categorii și subcategorii. Prin acest fel se va putea crea structura necesară construirii unui SEO pentru magazine de calitate.

Construirea unui site web bazat pe categorii va oferii posibilitatea adaugarii de descriere la fiecare categorie în parte. Prin această descriere clienții dumneavoastră vor ajunge la serviciile sau produsele oferite mult mai ușor.

Printre comaniile cu renume care au folosit acest tip de SEO se numără Zalando, C&A, Footlocker, Nike, Point-Point și DefShop.

Acest conținut SEO nu numai că vă ajută clienții să afle ce aveți de oferit, dar vă ajută și la îmbunătățirea clasamentul SERP (Search Engine Results Page). Cu alte cuvinte, acest SERP se referă pe ce pagină va fi afișat site-ul web dacă clientul va efectua o căutare pe google. Prin urmare, descrierile categoriilor sunt cruciale pentru păstrarea fericirii atât a roboților (care determină clasamentul SERP) cât și a clienților.

Descrierea categoriilor: cum afectează din punct de vedere SEO web site-ul dumneavoastră?

Haideți să începem cu roboții motoarelor de căutare

SEOClarity susține că în ceea ce privește traficul de căutare pentru un magazin online, nimic nu este mai important decât conținutul SEO oferit de descrierea fiecărei categorii de produse.

În primul rând, acest conținut ajută ca site-ul dumneavoastră să apară ca rezultat al căutării unui produs. De asemenea ajută la îndrumarea clienților către produsele sau serviciile dvs. specifice. Astfel descrierea categoriilor oferă o cale valoroasă între SERP și descrierile mai specifice ale produselor / serviciilor unui site web.

Elementele SEO ale acestor texte ar trebui să fie create astfel încât să ofere un avantaj față de alte site-uri care au aceleași produse. De ce este mai probabil ca o persoană să cumpere o pereche de adidași de pe un site și nu de pe altul? Conținut SEO de calitate este răspunsul!

Oferind o descriere unică fiecărei categorii va împiedica paginile individuale de produse să concureze reciproc pentru clasamentele SERP. În acest fel web site-ului dumneavoastră are șanse mai bună să fie afișat printre primele web site-uri în motoarele de căutare. Un SEO de calitate va implica textele să fie unice și bogate în cuvinte cheie prietenoase SEO. Aceste texte vor avea rolul să conecteze clienții cu produsele pe care le doresc și pe care le puteți vinde.

Acum să discutăm din punct de vedere al potențialilor clienți

Descrierile categoriilor oferă companiilor șansa să prezinte ceea ce au de oferit într-un mod care îi face pe cumpărători să fie încântați de ofertele lor.  Aceste texte, dacă sunt făcute corect, ar trebui să  acționeze în sensul conectării clienților cu secțiunile dorite într-un mod atrăgător. Îi va face pe clienți să iși dorească să rămână și să își exploreze gamele de produse sau colecțiile.

De ce să investiți în SEO pe categorii?

Care este mai exact nivelul ROI pentru acest tip de SEO?

De exemplu, C&A susține faptul că nivelul ROI pentru acest tip de SEO pe categorii este de 1:100. Ceea ce au investit pentru a obține un SEO de calitate este mult mai mic decât nivelul cererii, și totul mulțumită descrierilor excelente a categoriilor.

În concluzie, vă invităm să lucrați cu noi și să vă ajutăm la creșterea vizibilității în mediul online.