fbpx

Cum sa cresti reach-ul organic al postarilor paginii de Facebook

Ce este Facebook Reach?

Acest termen, reprezinta numarul de persoane care vad postarea ta, tocmai de aceea, pentru a atrage mai multi clienti si vizitatori, trebuie sa ai postari cu un impact mare.

De ce postarile au un impact atat de mic?

Atunci cand este afisat prea mult continut intr-o perioada respectiva, acesta este practic imposibil de a putea fi afisat tot. Platforma Facebook isi doreste sa arate cele mai relevante posturi pentru userii tai. Precum Google, algoritmul de clasare a site-urilor in motoarele de cautare si Facebook are deasemenea un algoritm de clasare a postarilor. Impactul postarilor depinde in principal de tipul continutului. Un post care include un video se va clasa mult mai bine in Newsfeed si in Wall, iar pe langa aceasta, cele care contin imagini interactive, se vor clasa mult mai bine decat postarile care contin doar text.

Probabilitatea de interactiune

Facebook isi doreste sa livreze cele mai bune rezultate pentru useri, motiv pentru care, el se uita in istoricul tau de postari si calculeaza sansele ca urmatoarele postari pe care le vei publica sa provoace interactiuni precum share, comm, clicks si like-uri. Este foarte important sa sti cand sunt activi userii targetati, de aceea, este important sa postezi in perioadele zilei cand userii au sanse mai mari sa fie online.

7 Pasi simpli pentru a creste reach-ul organic

  1. Trebuie sa publici un continut relevant, asadar, trebuie sa dezvolti postari care sa fie utile si relevante pentru publicul tau.
  2. Asa cum am mentionat mai sus, alege perioadele potrivite ale zilei.
  3. Mai putine postari-mai multa calitate. Numarul de postari indicat este de 2-3 postari. Deoarece este important sa respecti audienta tinta si sa nu postezi doar de dragul de a posta.
  4. Profita de profilul personal
  5. Puterea hashtag-urilor. Acestea sunt importante pentru ca atunci cand oamenii vor cauta in bara de search anumite cuvinte cheie.
  6. Profita de puterea audientei si a targetarii.
  7. Promoveaza postarile tale pe alte retele de socializare.

Suntem pe Facebook si Instagram.