fbpx

Cum influențează hosting ul viteza de încărcare a site-ului web?

hosting site viteza de incarcare

Lumea pare să se ducă tot mai mult în direcția în care se dorește totul să se întample instantaneu. Nimeni nu ar vrea să își petreacă timpul așteptând ca un site să se încarce în propriul ritm. Viteza de încărcare a site-urilor contează foarte mult!

Paginile web care se încarcă rapid se comportă bine pe toate fronturile: implicare și conversie mai mare și experiență utilizator. Cel mai important, Google a adăugat si viteza de încărcare a paginilor la algoritmii de rang. Acest criteriu s-a dovedit a fi unul din punctele cheie din lumea SEO.

Mulți experți consideră că găzduirea web este unul dintre aspectele cele mai ignorate legate de viteza de încărcare a paginii.

Conexiunea dintre paginile web si hostingul

Cand accesați o pagina web, accesați defapt fișierele la distanță stocate pe serverele web. Cu cât este mai rapid calculatorul pe care sunt fișierele site-ului web, cu atât mai repede se pot accesa paginile solicitate. Acest lucru face alegerea dvs. de companie sau pachet de web hosting  foarte important. Totuși, serverul web este implicat în executarea a mii de coduri interconectate pentru a permite afișarea unei singure pagini. Executarea acestor coduri necesită timp și din această cauză unele pagini durează atât de mult timp să se încarce. Toate aceste lucruri depinzând în primul rând de calitatea calculatorului pe care se rulează.

Elementele din pachetele de hosting care au un impact asupra vitezei

Cum ați alege un pachet de găzduire care vă poate ajuta la creșterea vitezei de încărcare a paginii site-ului dvs.? Factorii care contribuie la un pachet rapid de găzduire sunt aceiași cu cei care fac calculatorul să funcționeze mai repede.

Unitate hard disk rapidă: Comparând o unitate SSD cu un hard disk standard, SSD-ul este capabil de o încărcare mai rapidă a fișierelor. Acest lucru va duce la o performanță mai bună.
Resurse dedicate: Acesta este un factor foarte important de luat în considerare atunci când selectați un pachet de găzduire. Resursele dedicate pot împiedica alte site-uri să consume resursele site-ului dvs., cum ar fi memoria și procesorul. Deci, optarea pentru un server dedicat, poate avea un impact mare asupra vitezei de încărcare.
Resurse locale: Păstrarea directă a resurselor pe serverul web poate îmbunătăți performanța, spre deosebire de a le avea pe un alt server cu găzduire partajată.

Mai multe resurse: Mai multă memorie și putere de procesare implică faptul că serverul dvs. poate executa mai repede cererile. Un server dedicat va oferi mult mai multe resurse.

IP dedicat: Experții online consideră că o adresă IP statică sau adresă IP dedicată poate spori rezultatele din clasamentul motorului de căutare. Motoarele de căutare preferă adresele unice, deoarece numele dvs. de domeniu nu este asociat sau conectat la alte nume de domenii.

Gazduirea mai rapidă îmbunătățește viteza de încărcare a paginii

Îmbunătățirea planului dvs. de găzduire poate avea un impact considerabil pozitiv asupra vitezei de încărcare a paginii dvs. web, în special pentru site-urile cu mult conținut cum sunt magazinele online. Cu toate acestea, impactul poate fi mai mic dacă site-ul dvs. este un simplu site web de prezentare, de exemplu. Actualizarea pachetului dvs. de găzduire poate duce, de asemenea, la o îmbunătățire considerabilă a vitezei, dacă site-ul dvs. se încarcă încet din cauza faptului că mai mulți utilizatori navighează pe site în același timp.

Dacă încercați să vă optimizați site-ul pentru a îmbunătăți viteza de încărcare a paginii, optimizarea codului nu este singura soluție. Nu uitați să verificați dacă pachetul dvs. de găzduire necesită un upgrade pentru a spori performanța.

Utilizarea unui serviciu CDN (Content Distribution Network) poate fi de asemenea de mare ajutor în accelerarea portalurilor de comerț electronic și a site-urilor cu grafică bogată și imagini grele, care altfel împiedică drastic performanța și timpul de încărcare.

Contactează-ne pentru a te sfătui în privința hostingului potrivit pentru site-ul dvs!